beoordeling 9,6/10!

Maar liefst 50 procent van het plastic dat we in Europa gebruiken, belandt uiteindelijk op een vuilnisbelt in Afrika. Zonde en onnodig, want we kunnen dit plastic rustig nog een keer gebruiken. Datzelfde geldt voor lege verpakkingen, gebruikt papier, overtollige of afgedankte schoonmaakmaterialen, -machines en werkwagens.

KBL, ECMR en SieV slaan de handen ineen
Samen met ECMR (European Cleaning Machines Recycling) op Urk en SieV, de branchevereniging Schoonmaak voor het MKB richt KBL een circulair kenniscentrum voor de schoonmaak op. SieV wil dat haar leden met de circulaire economie bezig zijn en een start maken met de transitie van de
ouderwetse lineaire economie naar de circulaire economie en draagt dit initiatief een warm hart toe. ECMR werd opgericht in 2012 en houdt zich sindsdien bezig met het recyclen van reinigingsmachines.

Samen werken aan een circulaire totaaloplossing
Het is de bedoeling dat KBL hét circulaire kenniscentrum wordt voor de schoonmaakbranche. In dit kenniscentrum demonstreren we innovatieve producten en materialen en gaan we trainingen verzorgen op het gebied van duurzame reinigings-, schoonmaak- en onderhoudsmethodieken. KBL, ECMR en SieV gaan schoonmaakbedrijven een circulaire totaaloplossing aanbieden. We willen in circulariteit trendsettend in plaats van volgend zijn. Willen we dit succesvol maken, dan moeten we volume creëren en de krachten bundelen. Samen hebben we de sleutel in handen om de schoonmaakbranche volledig circulair te maken en de laatste stap te zetten om de cirkel te sluiten.

 

Interesse?

KBL helpt u de cirkel rond te maken!

Wij staan u graag bij met deskundig advies. Maak een afspraak om de mogelijkheden van circulair inkopen te bespreken!

Bel ons 085-27 35 428 info@kenbschoonmaakcentrum.nl

Maak direct een afspraak

logo footer

KBL Circulair Schoonmaakcentrum
Bijlestaal 7
1721 PT Broek op Langedijk
Noord-Holland

085-27 35 428

info@kenbschoonmaakcentrum.nl

Social enterprise logo

Scroll naar boven