beoordeling 9,6/10!

MVO-labels

Er zijn heel veel verschillende Nederlandse en internationale keurmerken en labels die iets te maken hebben met circulair ondernemen, duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het voeren van een keurmerk of het gebruiken van een label is een handige manier om te laten zien aan welke eisen en voorwaarden een product voldoet.

Bij KBL kiezen we de labels waar we mee werken weloverwogen. Waar mogelijk gebruiken we alleen producten die voldoen onafhankelijke keurmerken en logo's zoals dat ook wordt geadviseerd door MVO Nederland. KBL is samen met MVO Nederland een traject gestart om de cirkel rond te krijgen van de verpakkingen van schoonmaakmiddelen, werkwagens en schoonmaakmachines.

We streven dag in dag uit naar een volledig aanbod van circulaire diensten en producten en dagen onszelf en onze partners uit continu duurzaam te blijven innoveren.

Social return on investment (SROI) is een aanpak om meer werkgelegenheid te creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De centrale overheid neemt sinds 1 juli 2011 bij inkopen en aanbestedingen 'social return' als contractvoorwaarde op.

Nederland kiest voor een groene, duurzame economie. De overheid geeft met de Green Deal-aanpak sinds 2011 ruimte aan vernieuwende initiatieven uit de samenleving en wil daarmee de transitie naar een duurzame economie versnellen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent rekening houden met het effect dat je als bedrijf hebt op mens en milieu. Alle processen binnen het bedrijf spelen een rol; van inkoop tot logistiek en van marketing tot onderhoud.

Het EU-Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. Het doel van dit keurmerk is het stimuleren van duurzamere productie en consumptie en is erkend door alle landen van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Elke minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden aan bos. Ontbossing zorgt voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt daarmee een grote rol in de klimaatverandering. FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle (C2C). Producten kunnen oneindig worden hergebruikt, of onschadelijk worden afgebroken. Bekende namen als Ford en Nike zijn inmiddels gevallen voor deze manier van ondernemen.

Interesse?

KBL helpt u de cirkel rond te maken!

Wij staan u graag bij met deskundig advies. Maak een afspraak om de mogelijkheden van circulair inkopen te bespreken!

Bel ons 085-27 35 428 verkoop@kblcirculair.nl

Maak direct een afspraak

Bestelsysteem / webshop

gekoppeld aan uw administratie

Voor onze klanten hebben we een bestelsysteem die ontwikkeld is om uw administratie zo makkelijk mogelijk te maken. We werken hiervoor samen met Softmaat, specialist in koppelingen met o.a. Exact (online), UNIT4, SAP, Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast is er een koppeling met Nocore waardoor de facturen automatisch worden ingelezen en verwerkt.

Bekijk onze producten

Ga naar webshop

Producten ophalen

logo footer

KBL Centrum Circulair Schoonmaken
Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

085-27 35 428

verkoop@kblcirculair.nl

logo KBL

MEDEDELING

Geachte bezoeker van onze websites / Beste klant

I.v.m. het Corona virus en de maatregelen die door de overheid worden genomen zijn heeft KBL ook haar eigen maatregelen genomen.
Omdat schoonmaken van wezenlijk belang blijft, zijn wij gewoon operationeel, echter in een iets andere setting. Wie thuis kan werken, werkt thuis.
Bezoek aan kantoor worden opgeschort en afhaalklanten worden geminimaliseerd

Lees meer...

Social enterprise logo

Scroll naar boven