beoordeling 9,6/10!

Plastic 4 Us: Hijman en KBL gaan schoonmaakflacons recyclen

Schoonmaakgroothandels Hijman Schoonmaakartikelen uit Amsterdam en KBL Circulair Schoonmaakcentrum uit Broek op Langedijk gaan een samenwerking aan. Het verbond introduceert ‘Plastic 4 Us’, een ophaal- en recycleservice voor plastic afval van hun afnemers.

Het concept werkt simpel, en bestaat uit vier stappen. Zo maken wij op uit de Linkedin-post waarin het recyclingconcept wordt aangekondigd.

  1. De klant verzamelt op één, of meerdere centrale locaties. plastic flesjes, cans en drums in een 'Plastic 4 Us box'.
  2. Op verzoek, tijdens het afleveren van de bestelling, wordt de 'Plastic 4 Us box' geleegd en wordt de inhoud meegenomen.
  3. Verwerking van het plastic afvalmateriaal vindt plaats door middel van een shredder. Hiermee worden de plastics omgezet in granulaat dat als grondstof dient voor nieuwe producten.
  4. Met een mal of 3D-printer worden weer nieuwe producten gemaakt.

Lees meer op cleantotaal.nl

Groene koplopers Hilco Kooistra (KBL) over circulair ondernemen: “Eigen belang wint van samenwerken”

In een circulaire economie bestaat er geen afval. De circulaire economie biedt kansen. Het bedrijfsleven werkt samen met de overheid aan de overgang naar een circulaire economie in 2050. Het klinkt vaag én ver weg. Toch blijkt het dichtbij. Ook in de schoonmaak. “In 2020 is onze bedrijfsvoering volledig duurzaam en voeren we een compleet circulair producten- en dienstenaanbod. Ons circulair kenniscentrum in schoonmaakartikelen, -materialen en -machines neemt een sleutelpositie in bij het verder circulair inrichten van de branche”, stelt Hilco Kooistra, directeur-eigenaar van KBL circulair schoonmaakcentrum. Dat ruikt naar inspiratie, innovatie, impact én disruptie. Dus ging ons redactieteam voor onze themaserie Groene koplopers in gesprek met Hilco. Koploper, pionier en gamechanger.

Met 28 jaar ervaring in de schoonmaakbranche mogen we Hilco Kooistra als kenner typeren. Kenner van schoonmaak, kenner van de branche, en inmiddels ook kenner van de nieuwe economie. Met een nieuwe koers en met nieuwe kansen. Want Hilco sloeg in 2017 een nieuwe circulaire weg in, blijkt uit zijn verhaal. Een uitdagende weg, want… het draait vaak – of altijd? – om geld.

Lees meer op schoonmaakjournaal.nlschoonmaakjournaal.nl

Criteria EU Ecolabel voor schoonmaakbedrijven bekend

Op 2 mei 2018 zijn door de Europese Commissie de criteria vastgesteld waarmee schoonmaakbedrijven in aanmerking kunnen komen voor het EU Ecolabel. Schoonmaakbedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid kunnen zich hiermee onderscheiden. Het EU Ecolabel is in onze branche voornamelijk bekend van de reinigingsmiddelen, deze komen al langere tijd in aanmerking voor certificering.

Interesse?

KBL helpt u de cirkel rond te maken!

Wij staan u graag bij met deskundig advies. Maak een afspraak om de mogelijkheden van circulair inkopen te bespreken!

Bel ons 085-27 35 428 info@kenbschoonmaakcentrum.nl

Maak direct een afspraak

logo footer

KBL Circulair Schoonmaakcentrum
Bijlestaal 7
1721 PT Broek op Langedijk
Noord-Holland

085-27 35 428

info@kenbschoonmaakcentrum.nl

Social enterprise logo

Scroll naar boven