beoordeling 9,6/10!

Podcast: Circulair ondernemen vraagt om een pro-actieve houding

Circulair ondernemen gaat verder dan duurzaam ondernemen, “want”, aldus Kooistra. “Als je circulair onderneemt, ben je verantwoordelijk voor alles wat je op de markt brengt.” Als voorbeeld wordt een schoonmaakflacon aangehaald. Wanneer de flacon is geproduceerd van gerecyclede grondstoffen, dan kan men spreken van duurzaamheid. Wil het circulair zijn, dan zou de flacon ook weer gerecycled kunnen worden om als nieuwe grondstof aangeboden te worden.

Circulair en duurzaam als modewoord

Dat beide termen zo vaak door elkaar heen worden gebruikt, komt volgens Kooistra vanwege het commerciële belang van bedrijven. Kortgezegd: als de markt iets wil, dan komt het er. Maar daar wordt niet de echte impact gemaakt. Zonde, want vaak is duurzaam ondernemen een kwestie van logisch nadenken, verbanden leggen en gewoon doen.

Zo zijn KBL Circulair Schoonmaakcentrum en Hijman Schoonmaakartikelen onlangs gestart met Plastic 4 Us, een ophaal- en recycleservice voor schoonmaakflacons. “Dit staat of valt bij de massa, hoe meer partijen aanhaken, hoe groter de impact. Maar als je het niet gewoon doet, en niet ‘gewoon’ begint, wordt het nooit wat.”

Circulair ondernemen in de schoonmaakbranche, er zijn mogelijkheden te over. Benieuwd hoe het verschil gemaakt kan worden? Beluister dan de Clean Totaal Podcast #1!

Luister de podcast en lees meer op cleantotaal.nl

Groene koplopers Hilco Kooistra (KBL) over circulair ondernemen: “Eigen belang wint van samenwerken”

In een circulaire economie bestaat er geen afval. De circulaire economie biedt kansen. Het bedrijfsleven werkt samen met de overheid aan de overgang naar een circulaire economie in 2050. Het klinkt vaag én ver weg. Toch blijkt het dichtbij. Ook in de schoonmaak. “In 2020 is onze bedrijfsvoering volledig duurzaam en voeren we een compleet circulair producten- en dienstenaanbod. Ons circulair kenniscentrum in schoonmaakartikelen, -materialen en -machines neemt een sleutelpositie in bij het verder circulair inrichten van de branche”, stelt Hilco Kooistra, directeur-eigenaar van KBL circulair schoonmaakcentrum. Dat ruikt naar inspiratie, innovatie, impact én disruptie. Dus ging ons redactieteam voor onze themaserie Groene koplopers in gesprek met Hilco. Koploper, pionier en gamechanger.

Met 28 jaar ervaring in de schoonmaakbranche mogen we Hilco Kooistra als kenner typeren. Kenner van schoonmaak, kenner van de branche, en inmiddels ook kenner van de nieuwe economie. Met een nieuwe koers en met nieuwe kansen. Want Hilco sloeg in 2017 een nieuwe circulaire weg in, blijkt uit zijn verhaal. Een uitdagende weg, want… het draait vaak – of altijd? – om geld.

Lees meer op schoonmaakjournaal.nlschoonmaakjournaal.nl

Criteria EU Ecolabel voor schoonmaakbedrijven bekend

Op 2 mei 2018 zijn door de Europese Commissie de criteria vastgesteld waarmee schoonmaakbedrijven in aanmerking kunnen komen voor het EU Ecolabel. Schoonmaakbedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid kunnen zich hiermee onderscheiden. Het EU Ecolabel is in onze branche voornamelijk bekend van de reinigingsmiddelen, deze komen al langere tijd in aanmerking voor certificering.

Waarom wij

KBL helpt u circulair te zijn!

  • Verminder de global footprint
  • Gecertificeerde / ecologische schoonmaakartikelen
  • Deskundig advies
  • Eigen logistieke dienst
  • Eigen technische dienst
  • Retour halen gebruikte verpakkingen en sanitaire supplies
  • Refurbishen werkwagens en hulpmateriaal

Interesse?

KBL helpt u de cirkel rond te maken!

Wij staan u graag bij met deskundig advies. Maak een afspraak om de mogelijkheden van circulair inkopen te bespreken!

Bel ons 085-27 35 428 verkoop@kblcirculair.nl

Maak direct een afspraak

Bestelsysteem / webshop

gekoppeld aan uw administratie

Voor onze klanten hebben we een bestelsysteem die ontwikkeld is om uw administratie zo makkelijk mogelijk te maken. We werken hiervoor samen met Softmaat, specialist in koppelingen met o.a. Exact (online), UNIT4, SAP, Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast is er een koppeling met Nocore waardoor de facturen automatisch worden ingelezen en verwerkt.

Bekijk onze producten

Ga naar webshop

Producten ophalen

logo footer

KBL Circulair Schoonmaakcentrum
Bijlestaal 7
1721 PT Broek op Langedijk
Noord-Holland

085-27 35 428

verkoop@kblcirculair.nl

logo KBL

MEDEDELING

Geachte bezoeker van onze websites / Beste klant

I.v.m. het Corona virus en de maatregelen die door de overheid worden genomen zijn heeft KBL ook haar eigen maatregelen genomen.
Omdat schoonmaken van wezenlijk belang blijft, zijn wij gewoon operationeel, echter in een iets andere setting. Wie thuis kan werken, werkt thuis.
Bezoek aan kantoor worden opgeschort en afhaalklanten worden geminimaliseerd

Lees meer...

Social enterprise logo

Scroll naar boven