beoordeling 9,6/10!

Circulaire economie

In een circulaire economie bestaat er geen afval. Grondstoffen worden steeds weer opnieuw gebruik. Fabrikanten houden bij het ontwerp van hun producten al rekening met toekomstig hergebruik. In september 2016 ging het Rijksbrede programma Circulaire Economie van start. In dit programma staat wat we moeten doen om zuiniger en slimmer met grondstoffen, producten en diensten om te gaan. Het bedrijfsleven werkt samen met de overheid aan de overgang naar een circulaire economie in 2050.

Op weg naar een circulaire economie in 2050
In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen, fossiele brandstoffen) gebruiken. Begin 2017 ondertekenden 180 partijen het Nationaal Grondstoffenakkoord. Hierin staan afspraken tussen de overheid en het bedrijfsleven om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen.

De circulaire economie biedt kansen
De overgang naar een circulaire economie biedt economische kansen voor Nederland. Door slimmer en efficiƫnter om te gaan met grondstoffen en hulpbronnen wordt Nederland minder afhankelijk van de import van schaarse grondstoffen en tegelijkertijd bijdragen aan een schoner milieu

Wat doet KBL?
KBL draagt bij door circulaire producten te leveren. Samen met onze leveranciers, partners en klanten kijken we naar de mogelijkheden om het totale gamma aan schoonmaakproducten dat wij leveren circulair in te richten. We leveren Cradle to Cradle (C2C) schoonmaakmiddelen, C2C hygiƫnische sanitaire supplies, werkwagens die zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen en we refurbishen schoonmaakmachines.

Onze missie
Wij willen een schone wereld. Wij als schoonmaakindustrie zouden daar een leidende rol in moeten vervullen. Dit gaan we dan ook doen door volledig circulair te zijn. Zo maken we deze aarde schoon, mooi en gezond. En leefbaar voor mens en milieu. Nu en in de toekomst.

Onze ambitie
In 2020 is onze bedrijfsvoering volledig duurzaam en voeren we een compleet circulair producten- en dienstenaanbod. Ons centrum circulair schoonmaken neemt een sleutelpositie in bij het verder circulair inrichten van de schoonmaakbranche. Samen met onze leveranciers, klanten en partners werken we aan een duurzame samenleving, waarbij in 2030 meer dan 50% van ondernemend Nederland circulair is. 

Samen op weg naar maatschappelijke meerwaarde
Met innovatieve oplossingen, slimmer (her) gebruik van grondstoffen, afvalreductie en ketensamenwerking gaat KBL als circulaire en duurzame leverancier van schoonmaakartikelen, -materialen en -machines klantgericht maatschappelijke meerwaarde realiseren.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Ook in de professionele schoonmaakbranche komen er steeds meer merken op de markt die zich specialiseren in natuurlijke en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Veel mensen worden zich bewust van het feit dat veel reguliere schoonmaakmiddelen giftige en chemische stoffen bevatten die ze liever niet in hun huis hebben.

Groothandel schoonmaakartikelen

Als groothandel in schoonmaakartikelen onderschrijven wij het Nationaal Grondstoffenakkoord. Begin 2017 ondertekenden 180 partijen dit Akkoord. Hierin zijn afspraken gemaakt tussen overheid en bedrijfsleven om al in 2030 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen, fossiele brandstoffen) te gebruiken. Daarnaast is het streven om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen.

Professionele schoonmaakartikelen met MVO label

KBL, het circulaire schoonmaakcentrum, levert als groothandel in schoonmaakartikelen, een compleet pakket aan milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor het beste resultaat. Door onze kennis van en ervaring met het leveren van schoonmaakmiddelen en schoonmaakmaterialen aan de professionele schoonmaakbranche springen wij in op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van circulair schoonmaken.

We zijn afhankelijk van wat de aarde ons geeft. Voeding, kleding, onderdak; we gebruiken overal grondstoffen voor en dat gebruik zal alleen maar verder toenemen. Omdat al die grondstoffen niet onuitputtelijk zijn, is het de hoogste tijd om slimmer om te gaan met deze dreigende schaarste. Het is tijd om in actie te komen; tijd om circulair te gaan schoonmaken!

nederland circulair logo       MVO Nederland logo       social enterprise logo50px

Circulair inkopen

Nederland is in beweging. Stap voor stap gaan we van een lineaire economie richting een circulaire economie en dat proces kan ons niet snel genoeg gaan. Samen met onze klanten en leveranciers geven we vorm aan het hergebruiken en het opnieuw ontwerpen van producten, onderdelen en verpakkingen. Bij ons koopt u uw schoonmaakproducten, -machines en -werkwagens circulair in.

Waarom wij

KBL helpt u circulair te zijn!

  • Verminder de global footprint
  • Gecertificeerde / ecologische schoonmaakartikelen
  • Deskundig advies
  • Eigen logistieke dienst
  • Eigen technische dienst
  • Retour halen gebruikte verpakkingen en sanitaire supplies
  • Refurbishen werkwagens en hulpmateriaal

Interesse?

KBL helpt u de cirkel rond te maken!

Wij staan u graag bij met deskundig advies. Maak een afspraak om de mogelijkheden van circulair inkopen te bespreken!

Bel ons 085-27 35 428 verkoop@kblcirculair.nl

Maak direct een afspraak

Bestelsysteem / webshop

gekoppeld aan uw administratie

Voor onze klanten hebben we een bestelsysteem die ontwikkeld is om uw administratie zo makkelijk mogelijk te maken. We werken hiervoor samen met Softmaat, specialist in koppelingen met o.a. Exact (online), UNIT4, SAP, Microsoft Dynamics NAV. Daarnaast is er een koppeling met Nocore waardoor de facturen automatisch worden ingelezen en verwerkt.

Bekijk onze producten

Ga naar webshop

Producten ophalen

logo footer

KBL Centrum Circulair Schoonmaken
Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

085-27 35 428

verkoop@kblcirculair.nl

logo KBL

MEDEDELING

Geachte bezoeker van onze websites / Beste klant

I.v.m. het Corona virus en de maatregelen die door de overheid worden genomen zijn heeft KBL ook haar eigen maatregelen genomen.
Omdat schoonmaken van wezenlijk belang blijft, zijn wij gewoon operationeel, echter in een iets andere setting. Wie thuis kan werken, werkt thuis.
Bezoek aan kantoor worden opgeschort en afhaalklanten worden geminimaliseerd

Lees meer...

Social enterprise logo

Scroll naar boven